Van Raam

 Van Raam logo
 

Van Raam: Fabrikant van aangepaste fietsen

Van Raam is een no-nonsens familiebedrijf met al meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van unieke aangepaste fietsen. Met zo’n 160 medewerkers maakt Van Raam aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, rolstoelfietsen, tandems, duofietsen en lage instap- ofwel comfortfietsen. Deze fietsen worden niet alleen in Europa geleverd maar tegenwoordig ook in Amerika.
 
Collectie van driewielfietsen van Van Raam
 
 

Volledige productie in eigen huis

Bij Van Raam wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt in de eigen fabriek in Varsseveld. Daardoor kan vrijwel elke fase van de productie worden gecontroleerd en waar nodig worden bijgestuurd. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als voor kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed.
 
 

Stageopdrachten en afstudeeropdrachten uitgevoerd bij Van Raam

Doorlopend zijn er altijd technische optimalisaties en verbeteringen bij de fietsen mogelijk. Van Raam zet hier vaak studenten op in, daar zij met een frisse blik interessante oplossingen bedenken. Een aantal voorbeelden van uitgevoerde projecten met betrekking tot het ontwerp zijn een onderzoek naar een anatomisch verantwoorde fietszitting, een materiaalonderzoek voor de productie en een herontwerp voor de kettingkast met vormgeving, productiemethode en kostprijs in het achterhoofd. Naast ontwerp projecten, lopen er ook veel ICT projecten. Hiervoor is onder andere onderzoek gedaan naar een autonome cloud monitor, een onderzoek naar de mogelijkheden van Low Power Wide Area netwerken en een onderzoek naar een toepassingen van een HRMS systeem. Ook zijn er projecten omtrent de optimalisatie van productie- en montageprocessen. Hiervoor zijn verschillende onderdelen van bedrijfsprocessen in kaart gebracht en zijn bepaalde onderdelen onder handen genomen. Overige projecten die bij Van Raam zijn uitgevoerd zijn onder andere het schrijven van een exportplan, het opstellen van een AO-handboek en het berekenen van kostprijzen.
 
 
Zie hieronder de bedrijfsfilm van Van Raam voor een beter beeld van Van Raam. (oude pand)
 

 

 

 

Stage lopen of afstuderen bij Van Raam in Varsseveld?

Ben jij enthousiast over Van Raam en ben jij de geschikte student die Van Raam zoekt? Kijk dan welke opdracht bij jou past!

Ga naar de vacatures >>

 

Wil je meer weten over Van Raam en de aangepaste fietsen? Ga dan naar de website van Van Raam!

Ga naar de Van Raam website >>