Workshop Relatiedag Technische Fondsen (A+O / OOM / OTIB)

Workshop Relatiedag Technische Fondsen (A+O / OOM / OTIB)

Op donderdag 30 november organiseerde het pensioenfonds A+O Metalektro samen met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Metaalbewerking en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf een relatiedag in het MAC³PARK stadion te Zwolle. Samen met Didi Dijkhuis van Innovatiehub Doetinchem, Berber Westerterp van Innodinx en Marij Striekwold van Innovatiehub Achterhoek-Liemers heeft Innovar een workshop gegeven tijdens deze Relatiedag. 

Bezoekers van deze relatiedag konden zich inschrijven voor verschillende workshops en velen hiervan hadden interesse in die van de Innovatiehub. De workshop werd begonnen met een presentatie over de Innovatiehub. Wat is het, wat doet het en wat zijn de voordelen? Na deze presentatie werd het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Interactie is tevens het beste middel om wat te leren. De bedoeling was om van niets naar iets te gaan, hetzelfde wat de Innovatiehub doet. In groepen moest een toren gebouwd worden van spaghetti, spek en tape. Dit lijkt misschien wat speels voor een relatiedag als deze. Maar, naast dat het een mooie manier is om elkaar (de deelnemers) beter en op een andere manier te leren kennen, komen kernbegrippen als teamwork, leiderschap, concurrentie, tijdsdruk, stress en prestatie allemaal duidelijk naar voren. Aan de hand van deze ogenschijnlijke 'makkelijke' opdracht, kan veel geleerd worden en dat bleek dan ook na deze opdracht. 

Na deze praktijkopdracht werd er nog in gegaan op verschillende soorten stages, richtingen en niveaus. Want het oplossen van een probleem of het beantwoorden van een vraag doormiddel van een stage- of afstudeeropdracht is nog niet zo 1, 2, 3 voltooid. Dit werd ook wel duidelijk bij de quiz op het eind van deze workshop. Geleerde kennis werd tijdens deze quiz getest en tijdens deze quiz ontstonden mooie en leerzame discussies tussen de deelnemers. Het was een zeer geslaagde dag met veel belangstelling vanuit de deelnemers over de werkwijze van een Innovatiehub. Zie hieronder nog enkele foto's van de resultaten van de bouwopdracht: