Voorsprong op de arbeidsmarkt dankzij de Innovatiehub

Voorsprong op de arbeidsmarkt dankzij de Innovatiehub

Nog één van de voordelen van het stage lopen of afstuderen bij een Innovatiehub in de Achterhoek: trainingen gericht op studenten hun curriculum vitae, sollicitatiebrief en het daarop volgende sollicitatiegesprek.
 
Voor een aantal Innovar studenten is de Innovar tijd de laatste van hun studie en daarom gaan zij hierna solliciteren. Ook voor de andere studenten is het solliciteren belangrijk binnen nu en een aantal jaar. Een sollicitatieprocedure start met het sturen van een cv en sollicitatiebrief en wordt (hopelijk) vervolgd met een sollicitatiegesprek. Vorige week werd gefocust op de cv’s van de studenten. Een cv vertelt wie je bent, wat je kunt en waarom jij geschikter bent voor een functie dan de concurrentie. Waarom moet een bedrijf jou kiezen in plaats van een van de andere sollicitanten? Hiervoor werden tips en tricks besproken en daarna werden drie cv’s uitvoerig onder de loep genomen. Het idee van deze training was dat studenten van elkaars cv’s kunnen leren door er uitgebreid en kritisch naar te kijken. Wanneer zij vervolgens tops en tips per cv geven, kunnen zij deze ook gebruiken voor hun eigen cv.
 
 
Donderdag 14 december was het tijd voor de sollicitatie training. Deze training was opgedeeld in twee delen: de sollicitatiebrief en het sollicitatiegesprek. Hoe schrijf je de perfecte sollicitatiebrief en hoe niet? En als deze brief goed is en je dus wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, wat moet je dan doen en zeggen? En wat vooral niet? En misschien nog wel het belangrijkste: hoe zeg je de dingen die je wil en/of moet zeggen? 
 
Een eerste sollicitatiegesprek dient vaak als kennismaking. Bij de kennismaking wordt het eerste oordeel over je geveld. Het is daarom belangrijk dat je aandacht besteedt aan je uiterlijk en ontspannen bent, zodat je een goede eerste indruk maakt. Een significant deel van deze eerste indruk wordt niet eens bepaald door wát je zegt, maar door hoe je iets zegt en de daar bijhorende non-verbale vaardigheden. 
 
Wie kan hier beter wat over zeggen dan een senior intercedent (bemiddelaar tussen werk zoekenden en bedrijven) die al bijna 20 jaar ervaring heeft in het vak. Daarmee heeft zij al veel de bühne zien passeren en heeft zij veel goede, maar ook veel slechte dingen gezien. De Innovar-studenten hebben do’s en dont’s gekregen voor hun gesprekken om er voor te zorgen dat zij straks terecht komen bij hun droombaan!