Verandermanagement voor de Innovar studenten

Verandermanagement voor de Innovar studenten

“Innovatie is de ontwikkeling en succesvolle invoering van nieuwe of verbeterde producten en diensten, productie- en distributieprocessen.”  Innovatie genoeg binnen de Innovatiehub, maar hoe voer je zo’n verandering nou door als stagiair?
En hoe zorg je ervoor dat werknemers van de bedrijven meegaan met jouw adviezen? De Innovar-studenten hebben daar vandaag een training over gehad! 

Veel studenten hebben als doel tijdens hun stage om iets te veranderen in hun stage bedrijf. Zo gaan een aantal studenten een nieuwe werkwijze implementeren en is een student onder andere bezig met opzetten van een nieuwe montagelijn in de montagehal. Maar, ondanks de open houding en positieve sfeer binnen de bedrijven, nemen gevestigde medewerkers niet zomaar wat aan van stagelopers die “pas net komen kijken”. Dit gegeven is waarop verandermanagement zich richt en de training van vandaag ging over dit onderwerp. Hoe kan een verandering binnen een bedrijf nou doorgevoerd worden en hoe kan het succes van deze verandering binnen een organisatie gegarandeerd worden? Want niemand wil zich een half jaar op een onderwerp gooien om het vervolgens in de la zien te belanden. Hoe hier voor gezorgd kan worden? Daar weten de Innovar studenten nu alles van.

De studenten weten nu zelfs wat verandermanagement en pinguïns gemeen hebben, weet jij dit ook? Daarnaast zijn opdrachten met betrekking tot verandermanagementin kleine groepjes uitgewerkt. De eerste opdracht: het uitsplitsen van een strip in verschillende stappen volgens het Kotter Model, was nog relatief makkelijk. De tweede opdracht: een zelf meegemaakte verandering uitwerken en reflecteren aan dit eerder genoemde model, werd al een stuk moeilijker. 

Jongens en meiden, succes met het doorvoeren van jullie veranderingen binnen de drie Innovar bedrijven, bedankt voor jullie enthousiasme en tot de volgende Innovar-lunch!