Rondleiding Innovar studenten bij Van Raam

Rondleiding Innovar studenten bij Van Raam

Rondleidingen en presentaties van en bij alle bedrijven van de hub. Één van de voordelen van het stage lopen of afstuderen bij een bedrijf dat is aangesloten bij een Innovatiehub. Op 19 oktober was het alweer tijd voor de tweede rondleiding van de huidige Innovar-groep ("time flies when you're having fun"). De tweede rondleiding vond plaats bij Van Raam.
 
In de morgen begon de groep met een presentatie van financieel directrice Marjolein Boezel. Marjolein vertelde het Van Raam verhaal met tussendoor een paar leuke en grappige verhalen en weetjes, waarna de groep zich naar de 'fabriek' begaf. Beginnend in de productiehal. Hier werd de lasersnijmachine tot in de puntjes uitgelegd en werd laten zien hoe een aantal buizen werden gesneden. Marnick (werktuigbouwkunde afstudeerder bij Van Raam) nam hierna de helft van de groep mee om de lasrobots te laten zien. Hij is momenteel bezig met het productie-technisch optimaliseren van het Fun2Go frame en kent de lasrobots dus al aardig goed. Via het stralen/poedercoaten van de frames ging de groep naar het magazijn waar tot in de puntjes werd uitgelegd hoe een paternosterkast werkt en hoe deze voor Van Raam is ingericht. De weg werd vervolgd via de modulebouw, voormontage, eindmontage en eindcontrole om vervolgens te eindigen bij de testruimte.
 
Een rondleiding bij Van Raam kan geen rondleiding bij Van Raam worden genoemd als er niet wordt geëindigd met een aantal rondjes op de verschillende Van Raam fietsen en dus werd er als allerlaatste een aantal rondjes gefietst op de verschillende Van Raam fietsen. Ook de Innovar-studenten namen hierbij de befaamde en vaak gehoorde woorden in de mond: "hé, wat fietst dit raar op het begin" en "wel even wennen dit zeg!". Echter, naarmate de studenten bleven fietsen overtrof de glimlach van oor tot oor de ietwat vertwijfelde blik op het gezicht bij het starten van de fietstocht op één van de aangepaste fietsen.