Rondleiding Innovar studenten bij Contour Advanced Systems

Rondleiding Innovar studenten bij Contour Advanced Systems

Rondleidingen en presentaties van en bij alle bedrijven van de hub. Één van de voordelen van het stage lopen of afstuderen bij een bedrijf dat is aangesloten bij een Innovatiehub. Op 2 november was het alweer tijd voor de derde rondleiding van de huidige Innovar-groep. Daarmee ook al weer bijna op de helft van hun stage, wat vliegt die tijd. De laatste rondleiding bij een Innovar bedrijf vond plaats bij Contour. 

Contour Advanced Systems is nou niet het meest vanzelfsprekende bedrijf. De complexe opdrachten en installaties geven veel mensen een vragende blik op hun gezicht, wanneer je hierover verteld. Algemeen directeur Wim Tijsterman gaf mede daarom een uitgebreide presentatie over het bedrijf. In deze presentatie behandelde hij alle soorten opdrachten tot in detail en wist hij de Innovar-studenten te boeien. Zelfs ondanks de soms diepgaande en vrij technische verhalen over servers, koelinstallaties en simulatoren bleven de studenten (zelfs de economische- en bedrijfskundige-) tot het eind geïnteresseerd. Dat er projecten voor onder andere defensies uit verschillende landen, voor de marine, voor HP en voor DHL worden uitgevoerd, geeft de verhalen toch een behoorlijke wow-factor mee. "Veel projecten lijken soms wat onwerkelijk", aldus een van de stagiairs, "maar met een rondleiding als deze samen met een aantal voorbeeld filmpjes die Wim liet zien, wordt het een stuk tastbaarder en begrijpelijker". 

Na de presentatie en de rondleiding door de verschillende werkplaatsen, stond er een uitgebreide lunch te wachten. Aan de paar knorrende buiken te horen, was het hier dan ook wel tijd voor!