Laat studenten zien wat voor prachtige bedrijven de Achterhoek kent!

Laat studenten zien wat voor prachtige bedrijven de Achterhoek kent!

Stage lopen of afstuderen in de Achterhoek, beter wordt het niet! Maar hoe kom je er nou achter welke bedrijven de Achterhoek rijk is? 

De Achterhoek kent ontelbare prachtige bedrijven. Bedrijven waar hele processen in eigen beheer zijn, waar producten volledig zelfstandig worden geproduceerd en bedrijven waar je kansen krijgt die je nergens anders in het land zal kunnen krijgen. Wie zou er nou niet willen stage lopen of afstuderen in de Achterhoek? Maar goed, veel studenten weten vaak niet wat voor mooie bedrijven er overal zitten en daarom bestaan er bedrijvenmarkten. Hier vertellen bedrijven aan studenten wat hun bedrijf kan bieden en waarom de student bij dat bedrijf zou moeten stage lopen, afstuderen of na hun studie zou moeten gaan werken. Connecties worden hier gelegd, matches gemaakt en toekomstplannen gesmeed. Innovar was dan ook bij verschillende van deze evenementen aanwezig, alleenstaand of samen met andere Innovatiehubs. Zie hieronder een kort overzicht van de verschillende evenementen. 

De dag van de Engineer, Windesheim, Zwolle

Als eerste was "De dag van de Engineer" op het Windesheim aande beurt op dinsdag 31 oktober. Hier stond Van Raam, samen met Marijn Reimer (stagiair Logistics Management bij Van Raam) met opdrachten voor alle drie de bedrijven. Veel geïnteresseerde elektro technici, werktuigbouwkundigen en industrieel product ontwerpers maakten een praatje bij de Innovar stand. Een van de meest enthousiaste mensen was toch wel de coördinator van de opleiding Logistics Engineering. Hoe enthousiast de studenten ook waren, enthousiaster dan deze man kon niet. Hij vond Van Raam een erg interessant bedrijf en mogelijkheden voor projecten bij Van Raam zijn besproken, wie weet komt er in de komende maanden meer nieuws hiervan! Zie hieronder twee foto's van de "Dag van de Engineer" op het Windesheim in Zwolle. 

 

 

ICA Bedrijvenmarkt, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Arnhem

Na "De dag van de Engineer" in Zwolle, was op 16 november de ICA Bedrijvenmarkt. Deze bedrijvenmarkt was er voor de IT- & Communicatie Multimedia Design studenten. Innovar stond hier samen met een aantal andere hubmanagers namens de Innovatiehub. Zij willen hier het platform promoten waar álle stage- en afstudeeropdrachten staan van de 32 bedrijven achter de Innovatiehubs. Genoeg keuze op dit platform op deze site dus. Deze middag is er veel gesproken over IT en software opdrachten. Met de oprichting van Rubus Software (zie het nieuwsbericht), was er genoeg om over te praten! Zie hieronder de foto van het groepje hubmanagers op de ICA bedrijvenmarkt. 

 

Achterhoekse Talententuin, Dru Fabriek, Ulft

Als laatste, en tevens het grootste evenement was er de Achterhoekse Talententuin in de DRU Fabriek te Ulft. 60 bedrijven lieten zien waar hun bedrijf voor stond. Ook Innovar stond hier, samen met andere Innovatiehubs. De nieuwe site van Innovatiehub, oftewel het platform waar in vorige alinea naar werd verwezen, was de dag voor de Achterhoekse Talententuin online gegaan en hier werd dan ook uitvoerig reclame voor gemaakt. Een van de doelen van de Innovatiehub is het zo laag mogelijk houden van de drempel om stage te lopen, of te studeren in de Achterhoek. Makkelijker dan één plek, waar 32 bedrijven hun opdrachten neerzetten, wordt het niet. Met één mailtje, kom je binnen en ondervindt je de stage/afstudeermogelijkheden bij alle bedrijven van de Innovatiehub! 

 

Contact

Heb jij Innovar, of andere Innovatiehubs, gesproken op één of meerdere van de evenementen? Wij horen graag wat jij er van vond! Of mocht jij nou interesse hebben in het stage lopen of afstuderen bij Innovar, neem dan ook contact met ons op via de contact-pagina