Hoog bezoek voor Innovar bij Van Raam!

Hoog bezoek voor Innovar bij Van Raam!

Op woensdag 1 november was er hoog bezoek voor Innovar. Leden van de provinciale staten, wethouders, fractievoorzitters en de Ondernemerskring Winterswijk (OWIN) kwamen op bezoek uit interesse voor de Innovatiehub Innovar. Deze interesse kwam niet uit het niets, want Winterswijk had een aantal jaar geleden het Work Innovate Center (WIC). Het WIC had hetzelfde doel als een Innovatiehub: hoogopgeleid (technisch) personeel behouden voor de regio en het stimuleren van innovatie. Echter, niet alle initiatieven zijn zo succesvol als Innovar en helaas hield de WIC op met bestaan in 2016. 
 
De Gemeente Winterswijk heeft de OWIN gevraagd om dit initiatief op te pakken en te kijken naar mogelijkheden om een nieuw, soortgelijk, initiatief op poten te zetten. Vragen van de geïnteresseerden, die op bezoek waren bij Van Raam, waren gericht op het succes van Innovar. Want waarom is dit soortgelijke initiatief in Varsseveld (en andere plaatsen waar Innovatiehubs opgericht zijn) wel succesvol en dat in Winterswijk niet? 
Het bezoek vond plaats bij Van Raam. Er werd uiteraard van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een rondleiding door de fabriek te geven en na deze rondleiding was er tijd voor een presentatie over Innovar en de Innovatiehub in zijn algemeen. Aan het eind van de presentatie, toen alle vragen waren beantwoordt, kwam Jan-Willem Boezel, technisch directeur van Van Raam, wat algemene vragen over de start, het ontstaan en de opzet van Innovar beantwoorden. 
 
Al met al duurde het bezoek tot ruim ná 5 uur, wie had dat verwacht van ambtenaren.