Excursie technische studenten bij Van Raam

Excursie technische studenten bij Van Raam

In de week van 29 januari tot en met 2 februari is het de Eventweek vanuit de HAN. Deze week staat bol van de evenementen, waaronder ook excursies naar bedrijven. Een van deze excursies was die bij Van Raam. 32 industrieel product ontwerpers (IPO), werktuigbouwkundigen (WTB) en elektrotechnici (E) kwamen op bezoek om alles te leren over hun studierichtingen in het bedrijfsleven. Na een presentatie van Jolien en Pim over Van Raam en Innovar was het tijd voor een rondleiding door het gehele bedrijf. Jolien en Korinda (IPO), Patrick (WTB) en Rick (E) namen elk een groep mee van studenten die hun studierichtingen volgden. Hierbij legden zij uit wat hun studierichtingen per afdeling uitvoerden en waar zij zich zoal mee bezig houden binnen Van Raam. Zie een aantal foto's van de rondleiding hieronder. 

 

 

 

 

 

Na deze rondleiding was het tijd voor het fietsen. Een standaard ritueel tijdens de rondleidingen. Na alle verhalen van Jolien, Korinda, Patrick en Rick even ontspanning, frisse lucht en ervaren hoe de aangepaste fietsen nou aanvoelen. 

 

 

Na de rondleiding was het tijd voor de casus. De groep studenten werd verdeeld in vijf groepen, waarbij er minstens één student van elke studierichting in elke groep zat. Deze multidisciplinaire teams gingen aan de slag met de volgende opdracht: "Bedenk een product dat (of een dienst die) een probleem oplost bij Van Raam of wat nog mist bij Van Raam. Wees hierbij creatief, denk 'out-of-the-box' en zonder kaders". De teams gingen, onder toeziend oog en met hulp van Jolien, Korinda, Patrick, Rick en Pim, direct aan de slag en waren druk bezig

 

 

    

 

De ideeën waren erg uiteenlopend en allemaal erg creatief. Na een zware discussie binnen de jury werd een winnend team gekozen. Dit team kreeg een Van Raam-presentje en hierna keerden alle studenten weer tevreden en voldaan huiswaarts. Studenten bedankt voor jullie nieuwsgierigheid, enthousiasme en oplettendheid. Hopelijk zien wij jullie over een poosje terug als stagiairs en/of afstudeerders bij Van Raam of de andere Innovar bedrijven!