De jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst!

De spreuk: "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst" betekent niets minder dan: "wie jonge mensen voor zijn ideeën heeft gewonnen, kan zijn plannen voor de toekomst verwezenlijken". Dat is dan ook iets waar Innovar zich voor in zet! 

Een van de voornaamste redenen waarom de Innovatiehubs een kleine tien jaar geleden zijn opgericht, is dat er een tekort was aan technici en dan voornamelijk jonge technici. Uit een rapportage van het MKB Nederland en het VNO-NCW van dit jaar blijkt dat steeds meer jongeren voor de techniek kiezen. De Innovatiehubs zetten zich hier dan ook voor in, zo ook afgelopen week. Samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Studeer Techniek) is een excursie georganiseerd voor 5 havo leerlingen die nog twijfelen over of zij voor een technische studie moeten kiezen en zo ja, voor welke. 

Innovar heeft hieraan meegewerkt door een programma te organiseren bij Van Raam. Op dinsdag 28 november kwamen er twee groepen op bezoek om meer te weten te komen over wat je met techniek kunt doen en bereiken. Naast Van Raam, gingen de leerlingen ook op bezoek bij Kremer in 's-Heerenberg (Innovatiehub A18) en bij Kaak Nederland B.V. in Terborg.

Na een presentatie van Pim over Van Raam, gaven Korinda, Patrick en Rick een presentatie over de techniek en hun vakgebieden. Aan de hand van de recent geüpdate OPair werd het ontwerpproces toegelicht en werd uitgelegd wat de taken zijn van de studierichtingen Industrieel Product Ontwerpen (Korinda), Werktuigbouwkunde (Patrick) en Mechatronica (Rick). Wat zijn werkzaamheden per richting, waar werken deze studierichtingen samen in het werkveld en hoe versterken deze richtingen elkaar? De leerlingen waren erg te spreken over de verhalen van het drietal. Er werd zelfs aangegeven dat de leerlingen hier meer aan hebben gehad dan aan de open dagen op de verschillende hoge scholen. Natuurlijk een geweldig compliment en super leuk om te horen! 

Na deze presentaties gingen de leerlingen de fabriek in. Hier konden zij zien hoe zo'n fiets nou daadwerkelijk wordt geproduceerd en gemonteerd. Een leerling wist nu, dankzij de presentatie van Patrick en de rondleiding, helemaal zeker dat hij Werktuigbouwkunde wilde gaan studeren en vroeg na de rondleiding dan ook of hij over 3 jaar bij Van Raam stage mocht lopen omdat hij Van Raam zo'n mooi bedrijf vond. Nóg zo'n leuk compliment! 

Als afsluiting hebben de leerlingen verschillende fietsen uitgeprobeerd. Na het informatieve gedeelte van het programma, was het voor deze leerlingen ook erg fijn om even lekker te kunnen bewegen. Jongens en meiden, bedankt voor de aandacht & interesse en tot over een aantal jaar, wanneer jullie een technische stage- of afstudeeropdracht zoeken!