Stageopdracht verbeteren en opzetten van montagelijnen (Lean)

Bedrijf: 
Van Raam
Adres: 
Aaltenseweg 56, Varsseveld
Bedrijfswebsite: 
www.vanraam.nl
Soort opdracht: 
Stage / Afstuderen
Niveau: 
HBO
Opleiding: 
Technische Bedrijfskunde, Logistieke Economie, Werktuigbouwkunde
Van/ tot: 
September 2016 / januari 2017
Stagevergoeding: 
€300,-
Reiskosten: 
Ja
Rijbewijs: 
Niet noodzakelijk
Omschrijving van het bedrijf: 

Van Raam is een no-nonsens familiebedrijf met al meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van unieke aangepaste fietsen. Met zo’n 130 medewerkers maakt Van Raam iedere dag aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, rolstoelfietsen, tandems, duofietsen en lage instap- ofwel comfortfietsen. Deze fietsen worden niet alleen in Europa geleverd maar tegenwoordig ook in Amerika.Bij Van Raam wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt in de eigen fabriek. Daardoor kan vrijwel elke fase van de productie worden gecontroleerd en waar nodig worden bijgestuurd. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als voor kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten. In de Innovatiehub is er naast je stagebegeleider ook een projectmanager aanwezig die jou kan begeleiden. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 15 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn nu al meer dan 125 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid!  

Opdracht omschrijving : 

Met twee montagelijnen waarin fietsen in 6 of 8 stappen volledig worden gemonteerd, heeft Van Raam grote stappen gezet in het Lean-gebeuren. Echter wil Van Raam deze montagelijnen nog verder balanceren en verbeteren (onder andere gericht op workload en werkplekinrichting). Daarnaast wil Van Raam nog meer montagelijnen op poten zetten en hiervoor heeft het jouw hulp nodig! Met hulp van een management consultant gericht op Lean/QRM, ga jij verbeterslagen verwezenlijken in de montagehal. 

Wie zoeken wij? : 

- Interesse in- en affiniteit met Lean en QRM;- Leergierig en technisch ingesteld;- Sociaal vaardig 

Interesse? : 

Aan de slag bij Innovar? Maak je interesse aan ons kenbaar! Stuur een mail met je cv en motivatie naar de projectmanager van Innovar: Pim Donderwinkelinfo@innovar.nl   06 - 28 224 863  www.innovar.nl / www.vanraam.nl