Maak kennis met... Wouter en Sjors

Ik ben Wouter (links) en studeer Werktuigbouwkunde aan de HAN in Arnhem. Momenteel loop ik een halfjaar stage bij Van Raam in Varsseveld.

Bij Van Raam ben ik bezig met het ontwerpen van een versnellingsbak voor de elektrische driewielfietsen. Deze versnellingsbak moet het mogelijk maken om een steile helling te kunnen beklimmen. Een hoog rendement, geluidsarm en compact zijn belangrijke aspecten die spelen bij het ontwerp van een versnellingsbak. Van Raam is een fijn bedrijf met een mooie leeromgeving, binnen het bedrijf hangt een prettige werksfeer.

Ik ben Sjors (rechts) en ben afstuderende voor de opleiding Industrieel Product Ontwerpen. In de afgelopen weken heb ik me gericht op het herontwerp van een stoel voor op verschillende driewielfietsen. Zelfs met alleen een stoel zijn veel functionele, ergonomische en productie mogelijkheden. Om het uiterste uit mijn opdracht te halen en specifiek keuzes te maken in het traject heb ik verschillende processen doorlopen: analyseren, ontwerpen, detailleren, doorrekenen en materialiseren.

Aan de hand van verschillende gebruiksonderzoeken, het maken van de juiste keuzes en het overleggen met experts heeft tot een verbetering van het product geleid op gebied van onder andere ergonomie, vormgeving en kostprijs. Van Raam is een fantastisch bedrijf met een positieve werksfeer die ik zelden heb meegemaakt.

Soort: