Maak kennis met... Roel

Ik ben Roel Buisman, 22 jaar oud en studeer Werktuigbouwkunde aan het Saxion in Enschede. Ondertussen ben ik bezig met m’n derde jaar en heb er voor gekozen om de oriënterende stage bij Contour Advanced Systems te doen.

Bij CAS ben ik bezig met het ontwerpen van nieuwe werkplekken voor een ruimte in een marineschip. Aangezien dit een nieuw project was toen ik in februari begon, ben ik met ‘niks’ begonnen en werd ik helemaal vrij gelaten in het eerste ontwerp. Aangezien er rekening gehouden moet worden met alle eisen en de vele apparaten in de werkplekken, is het een hele uitdaging om uiteindelijk tot een ontwerp te komen dat voldoet. Gelukkig is er genoeg begeleiding door de projectleider en de engineers waardoor we bij ieder knelpunt weer een passende oplossing vinden. Naast dit project komen er zo nu en dan wat kleine dingen tussendoor die zorgen voor wat afwisseling.

Tot nu toe bevalt de stage prima en weet ik nu al zo goed als zeker dat ik uiteindelijk terug kan kijken op een leerzame, maar ook plezierige stage. En als het lukt om het project zover af te ronden dat het min of meer geproduceerd kan worden ben ik helemaal tevreden.

Soort: