(Afstudeer)stage Automatisering (Elektrotechniek / Mechatronica)

Bedrijf: 
Contour Advanced Systems
Adres: 
Aaltenseweg 52, Varsseveld
Bedrijfswebsite: 
www.contour.eu
Soort opdracht: 
Stage / Afstuderen
Niveau: 
HBO
Opleiding: 
Elektrotechniek, Mechatronica
Van/ tot: 
Augustus/September 2017 tot Januari/Februari 2018
Stagevergoeding: 
€300,-
Reiskosten: 
Ja
Rijbewijs: 
Niet noodzakelijk
Omschrijving van het bedrijf: 

De Contour Groep (www.contour.eu) is een boeiende groeiende innovatieve internationale dienstverlener, gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Contour Advanced Systems (CAS) is één van de bedrijven en is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van Speciale Systemen. Voorbeelden van projecten die CAS heeft uitgevoerd zijn: het maken van trainingssimulaties voor defensie, het ontwikkelen en bouwen van hightech containers om bijvoorbeeld mobiele server locaties in te beschermen (denk aan o.a. elektromagnetische straling en omgevingsgevaren) en het bouwen van elektronische installaties en speciale 19inch server behuizingen. Door een jarenlange ervaring is CAS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers (waaronder HP, Defensie en Amazon) over de hele wereld te bouwen. Interessant is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is. ontwikkeling is.De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten. In de Innovatiehub is er naast je stagebegeleider ook een projectmanager aanwezig die jou kan begeleiden. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 15 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn nu al meer dan 125 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid!

Opdracht omschrijving : 

Contour Advanced Systems is op zoek naar een student die een besturing kan ontwikkelen voor diverse systemen. Hiervoor maakt Contour (meestal) gebruik van een Beckhoff PLC. Er dient een functioneel ontwerp te worden opgesteld waarin het systeem met alle stappen wordt beschreven. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven hoe de software en de elektrische componenten met elkaar moeten gaan werken.Het volledige technische ontwerp van de besturing kan vervolgens worden uitgewerkt (flowcharts voor de software, bedradingsschema’s, I/O lijsten enz.). Daarnaast kan ook worden meegeholpen in de realisatie en het testen van het besturingssysteem (incl. software schrijven + HMI). Middels een testrapport moet worden nagegaan of het systeem aan de gestelde specificaties voldoet. De opdracht is multidisciplinair aangezien er zowel aan de elektrische componenten gewerkt zal worden als aan de daadwerkelijke software.

Wie zoeken wij? : 

HBO opleiding bij voorkeur: Elektrotechniek (E) en Mechatronica (MT)

  • Kennis van een relevante ontwerpprogramma’s
  • Proactief
  • Resultaatgericht
Interesse? : 

Aan de slag bij Innovar? Maak je interesse aan ons kenbaar! Stuur een mail met je cv en motivatie naar de projectmanager van Innovar: Pim Donderwinkelinfo@innovar.nl 0315 - 270 282 / 06 - 28 224 863www.innovar.nl / www.contour.eu